Prize de pamant si instalatii de paratrasnet

///Prize de pamant si instalatii de paratrasnet
Prize de pamant si instalatii de paratrasnet 2018-06-18T12:38:16+00:00

PRIZA DE PAMANT reprezinta elementul principal al unei instalatii de legare la pamant.

Instalatia de legare la pamant este ansamblul format din electrozi ingropati in pamant, conectati intre ei, si conductoare de legare la pamant, montate intre electrozi si instalatiile electrice. Rolul acestor instalatii este de a dirija in pamant, in conditii de siguranta curentii proveniti din descarcari atmosferice sau a curentilor de defect datorita deteriorarii sau conturarii izolatiei.

Executam prize de pamant conform normele tehnice in vigoare, pentru a asigurara siguranta si eficienta in exploatarea instalatiilor, cu scopul de realizare a unei rezistente de dispersie cat mai mica pentru o durata de timp cat mai mare.

 INSTALATIILE DE PARATRASNET sunt instalatii electrice de protectie la loviturile directe de trasnet si aparitia supratensiunilor cauzate de descarcarile electrice.

Daca o lovitura de trasnet loveste o instalatie de paratrasnet, atunci o buna parte din energia trasnetului este deviata spre pamant, dar si spre instalatia electrica proprie

Chiar daca avem o instalatie de paratrasnet, o lovitura de trasnet in apropriere poate produce pagube. Acestea se pot diminua prin reducerea supratensiunilor induse, pana la un anumit nivel care sa nu mai reprezinte pericol, prin instalarea de descarcatoare de supratensiune pe zone de protectie.

Asadar cand vorbim de protectia la loviturile de trasnet, trebuie sa avem in vedere un sistem de protectie impotriva loviturilor de trasnet, in care includem:

– sistemul de protectie exterioara (dispozitivul de captare, de coborare, instalatia de legare la pamant);

sistemul de protectie interioara – montarea descarcatoarelor la supratensiune (SPD).

Asiguram consultanta tehnica de specialitate, proiectare si executie sisteme de paratrasnet cu dispozitive de amorsare PDA.

error: Content is protected !!